Манчестър Сити победи Брентфорд с 1:0 в отложен мач от 18-я кръг

...
Манчестър Сити победи Брентфорд с 1:0 в отложен мач от 18-я кръг
Коментари Харесай

Халанд донесе безценни три точки на Манчестър Сити в труден мач с Брентфорд

Манчестър Сити победи Брентфорд с 1:0  в отсрочен мач от 18-я кръг на Висшата лига. 

В осмата минута Фил Фодън получи на границата на наказателното поле и опита удар, само че в него нямаше мощ и Флекен съумя да улови. В 16-а минута Брентфорд провежда страхотна офанзива, при която Уиса овладя превъзходно в центъра и пусна извеждащо подаване към Ониека, който бе очи в очи с Едерсон, само че не насочи акуратен удар, а стражът на Сити съумя да избави.

Малко по-късно " пчеличките " имаха опция да изпълнят директен свободен удар, а Тони опита мощен изстрел, само че топката прелетя над напречната греда на Едерсон. В 28-а минута Хулиан Алварес получи пас от Родри и настройки топката на десния си крайник, като опита шут от отдалеченост, само че кълбото профуча настрана от десния непряк дирек на Флекен.

Десетина минути преди края на първата част Родри пусна прехвърлящ пас към Уокър, който върна с глава към точката на дузпата, а Бернардо Силва стреля също с глава, само че не съумя да уцели вратата от чиста позиция. Мануел Аканджи опита да изненада Флекен, стреляйки от разстояние, само че стражът на Брентфорд съумя да се намеси, спасявайки с една ръка. Секунди по-късно Родри още веднъж сподели класата си, доставяйки съвършено подаване за Рубен Диаш, само че неговият удар с глава бе отразен от нидерландския пазач на " пчеличките ".

В 37-а минута Оскар Боб можеше да открие резултата, само че неговият удар бе изчистен по удивителен метод от Бен Мий от самата голлиния.

Пет минути по-късно Брентфорд изпрати топката в наказателното поле на съперника, а Франк Ониека стреля с глава, само че Едерсон внимаваше и съумя да избави. Секунди по-късно Рубен Диаш също имаше чудесна опция, само че неговият мощен шут бе отразен от Флекен. Това бе и всичко за първата част.

В първите 15 минути от второто полувреме нямаше чисти голови положения, като и двата тима имаха шансове, само че не бяха задоволително прецизни в завършващата фаза. Манчестър Сити опитваше да сътвори обстановки, само че не съумяваше да направи нищо изненадващо и Брентфорд успяваше да отблъсне офанзивите на противника.

В 71-а минута Мопе сбърка с пас, а Манчестър Сити провежда контраофанзива, при която Ерлинг Халанд бе изведен, а Кристофър Айер се подхлъзна и пусна около себе си норвежкия нападател, който остана очи в очи със стража на Брентфорд и норвежецът резервира хладнокръвие, като приключи с левия крайник - 1:0 за Манчестър Сити.

Малко по-късно Брентфорд отговори, като Айвън Тони си освободи пространство, само че не съумя да уцели вратата и топката мина над напречната греда. В 80-а минута Уокър получи чудесна топка в наказателното поле и отклони с едно допиране към Халанд, който удвои, само че попадението бе анулирано заради засада на британския краен защитник.

В 88-а минута футболист в синьо си освободи пространство и опита удар от границата на наказателното поле, само че Флекен внимаваше и съумя да избие в корнер. В добавеното време на срещата Фодън се измъкна от противниковата отбрана и остана очи в очи с вратаря на Брентфорд, който обаче блесна с ново избавяне.

Стартови сформира:

Манчестър Сити:  31. Едерсон, 25. Мануел Аканджи, 3. Рубен Диаш, 5. Джон Стоунс, 2. Кайл Уокър, 16. Родри, 47. Фил Фодън, 52. Оскар Боб, 20. Бернардо Силва 19. Хулиан Алварес, 9. Ерлинг Халанд

Бретфорд:  1. Марк Флекен, 16. Бен Мий, 20. Кристофър Айер, 13. Занка, 12. Серхио Регилон, 27. Виталий Янелт, 6. Кристиан Ньоргард, 15. Франк Ониека, 30. Матс Расмусен, 11. Йоан Уиса, 17. Айвън Тони
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР